2.7 Tidsfølgeplan

2.7.1 Tidsfølgeplan
I den foregående vandforsyningsplan var der en omfattende tidsfølgeplan for de enkelte vandværker. Aktiviteterne i denne plan er i grove træk gennemført, og mange af aktiviteterne bliver på anden vis reguleret gennem lovgivning eller gennem den løbende dialog. Derfor er tidsfølgeplanen i denne plan, i væsentlig grad reduceret til enkelte generelle aktiviteter der har betydning for forsyningssikkerheden og drikkevandskvaliteten. Kun ved enkelte vandværker er der supplerende bestemmelser, hvilket fremgår af vandværkernes plandatablade.

Planen indeholder ikke udgifter til anlæg og drift af de enkelte aktiviteter.

2.7.2 Aktiviteter i planperioden
I planperioden vil Norddjurs Kommune arbejde på at gennemføre følgende aktiviteter:

  • At få vandværker til at udarbejde en ajourført beredskabsplan, som fastlægger, hvordan vandværket skal handle i det øjeblik, der sker noget uforudset med vandforsyningen. Vandværkerne kan med fordel tage udgangspunkt i Danske Vandværkers skabelon til en beredskabsplan
  • At revidere kontrolprogrammer hvert 5. år og løbende ajourføre det med gældende drikkevandsbekendtgørelse.
  • At kraftigt anbefale vandværker, der ikke har etableret drifts- og adgangsalarm på boringer og bygninger til at få det gjort i planperioden.
  • At få vandværker med gammelt ledningsnet og/eller højt ledningstab til enten at renovere deres ledningsnet eller udarbejdet en plan for det i planperioden.
  • At få vandværker, der endnu ikke har høj eller særdeles høj forsyningssikkerhed til at udarbejde en handlingsplan, jf. bilag 3. Handlingsplanen skal sikre vandværkets forbrugere en høj eller særdeles høj forsyningssikkerhed for eksempel ved etablering af nødforsyning, ny kildeplads eller samarbejde med et andet vandværk. Det drejer sig om følgende vandværker: Ramten, Fausing, Stenvad, Skovgårde, Fjellerup By, Fjellerup Strand, Vandsam, Allelev, Selkær Mølle, Ålsrode og Tårup Vandværk. Ved nogle af de nævnte vandværker fremgår det af vilkår i deres seneste indvindingstilladelse.
  • At få vandværker kategoriseret som ”øvrig vandværk” i vandforsyningsplanen og som ikke allerede kan nødforsynes 100 % fra andre vandværker, til at udarbejde en handlingsplan til øget forsyningssikkerhed.
  • At sikre vandværker med kvalitetsstyringssystemer, at det har et format, så det kan bruges aktivt.

Eventuelle andre aktiviteter fremgår af de enkelte vandværkers plandatablade.